free web hosting | free hosting | Business WebSite Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
VRAGEN AAN U


(25-05-05) Twee vragen uit Canada:

A GRAVE IN BRETTEVILLE, NORMANDY:

I have been trying for sometime now to get pictures of the gravesites of those from our community who are buried throughout Europe. One such gravesite is at Bretteville sur Laize, his name is Mark Sampson xxv11 E 4. I am wondering if you or anyone you know would be able to get me this picture. Of the eleven lost from our community, I am only missing three picture. Any help you may be able to offer would be greatly appreciated.
Thanks, Don

Ik ben al enige tijd op zoek naar foto's van grafstenen van inwoners uit onze gemeenschap die begraven zijn in Europa. Eťn van deze graven ligt in Bretteville sur Laize (NormandiŽ). De naam van de gezochte is; Mark Sampson xxv11 E 4. Ik hoop dat er iemand is die voor mij een foto kan nemen van deze grafsteen. Van de elf man die omgekomen zijn en afkomstig uit onze gemeente, mis ik nog drie foto's. Iedere hulp word hogelijke gewaardeerd. Hartelijk dank, Don.

Hierboven de plaats waar de begraafplaats is gevestigd.

Voor een antwoord kunt u terecht bij het adres lager op de pagina. Hartelijk dank namens Don.


A GRAVE IN GROESBEEK:

Een ander graf dat door Don gezocht wordt is dat van Augustine Burke x1 a 12 in Groesbeek. Mocht u in de gelegenheid zijn van deze steen een foto te nemen, dan houden wij ons aanbevolen en zijn u zeer erkentelijk.

Namens Don Pottie hartelijke bedankt,

Pieter Jutte.

Ook voor dit antwoord kunt u terecht bij het adres lager op de pagina.

Another grave that is on the search list, is that of Augustine Burke x1 a 12 at Groesbeek Cemetery. If you are in the opportunity to make a picture of it, please contact me trough the mail address below.


EEN ONTSTEKER?:

In september 2002 vond ik in een akker in de 'Corridor van de Dood', nabij St-Lambert-sur-Dives (zie deze pagina), enkele voorwerpen, waaronder onderstaande. Het is een metalen koker van 87 mm lengte en een doorsnede van 16 mm, met aan de ene zijde een (loden?)dop en aan de andere zijde een afgeronde pen. Via een gleuf aan de zijkant is een veer te zien. Zelf denk ik aan een soort van ontsteker, maar wellicht heeft u wel eens zo'n voorwerp gezien of weet wat het is.


Kunt u deze vragen beantwoorden of mij een tip aan de hand doen om het onderzoek naar deze voorwerpen voort te zetten, wilt u dit dan alstublieft mij mailen.

Mocht u zelf met een vraag zitten, laat het me weten via het gastenboek of mail mij rechtstreeks. Misschien is het een vraag die de moeite waard is hier te plaatsen.

Keer terug naar boven